Lentefair bij Hobbycentrum Nijmegen

Je zag het al van verre door de gekleurde ballonnen; zondag 23 april was er bij Hobbycentrum Nijmegen een lentefair. Bij de voordeur stond een dame in een hele mooie opvallende jurk. Ze had de jurk zelf gemaakt vertelde ze enthousiast. Binnen in het Hobbycentrum stonden 22 kramen met allemaal trotse mensen die zelfgemaakte spullen verkochten. Objecten van gekleurd glas, prachtige houten werkstukken, schilderijen, unieke sieraden van zilver en van kralen en nog veel meer.

Vrijwilligers en deelnemers van het Hobbycentrum hadden een kraam maar ook een paar mensen uit de wijk waren aanwezig met een kraam. De kledingbank had een mooie kraam ingericht met spullen van textiel zoals tassen en schorten, gemaakt van oude kleding. Maar er waren ook andere dingen te beleven. Een leerling en een docent van de Tarcisiusschool gaven informatie over hun ICT activiteit op de locatie van het Hobbycentrum. Je kon een korte film bekijken met een Virtual Reality bril. “Cortemus”, een koor uit de wijk kwam optreden en er kwam op de dag zelf iemand binnenlopen die vroeg of ze een liedje op een accordeon mocht spelen. In de middag stond er buiten een foodbike met verkoop van Tunesische snacks, maar er waren ook broodjes knakworst, broodjes bal en natuurlijk iets te drinken te verkrijgen. Buiten, in het voorjaarszonnetje, was een gezellig terras waar bezoekers elkaar lieten zien wat ze op de lentefair hadden gekocht.

Kortom een geslaagde wijkactiviteit en in de wandelgangen gonsde het al dat het Hobbycentrum volgend jaar zeker nog wel een keer zo’n gezellige fair gaat organiseren. Houd het Hobbycentrum aan de St. Hubertusstraat dus maar goed in de gaten, want daar worden leuke activiteiten georganiseerd!

   

Geplaatst in Uncategorized.