Werken met klei

Op onze keramiekafdeling vindt u mogelijkheden voor verschillende manieren om met klei te werken, namelijk vrij boetseren, potten draaien op een draaischijf en werken met mallen.

Boetseren
Wie met zijn of haar handen mooie vormen wil maken, kan zich bij ons uitleven. Er zijn ook heel veel mallen aanwezig die je kan gebruiken. Je kunt zelfstandig werken of samen met anderen. Er is altijd begeleiding aanwezig om advies te vragen als u nog niet goed thuis bent in de techniek. Je komt ook alles te weten over glazuren (spuiten en opbrengen met kwast) en het afbakken van je werkstuk.

Potten draaien
Op de keramiekafdeling staan een paar elektrische draaischijven. Het ziet er misschien wel makkelijk uit als je een ervaren pottendraaier aan het werk ziet, maar het vraagt geduld en doorzettingsvermogen om er als leek goed mee te werken. Die ervaring kunt u opdoen onder begeleiding van onze deskundige medewerkers en vrijwilligers.

Materiaal en gereedschap: We hebben verschillende kleisoorten en glazuren te koop op de afdeling. Er zijn twee keramiekovens die een paar keer in de week worden aangezet. Voor het afbakken van werkstukken betaal je een bedrag per kilo.

Raku stoken Nijmegen | Hobbycentrum Nijmegen