Werken met hout

Er zijn elke dag meerdere begeleiders aanwezig op de houtafdeling die iedereen verwelkomen en alle deelnemers op weg helpen. Het is een levendige afdeling, waar de mensen enthousiast bezig zijn met hun eigen project. Er wordt van alles gemaakt, bijvoorbeeld meubels, kinderspeelgoed, tuinhekje, raamkozijnen, voeder- en vogelhuisjes. Je kunt leren om houtverbindingen te maken, hout in te leggen, te werken met fineerhout of bijvoorbeeld te werken op een houtdraaibank. Het is ook mogelijk om oude meubeltjes te repareren en op te knappen.

De houtafdeling bestaat uit twee grote werkruimtes: het machinespark en een ruimte voor het handgereedschap, montage en de afwerking. Het machinepark beschikt over mooie zaag-, frees- en schaafmachines, een vandiktebank en een alle machines zijn aangesloten op een professionele afzuiginstallatie. De werkruimte voor de het handgereedschap is de ruimte waar machinaal vervaardigde- of met de hand op maat gemaakte onderdelen worden samengevoegd tot het gewenste resultaat: monteren en afwerken. Er staan ook elektrische figuurzagen klaar voor deelnemers die kleiner werkstukken willen maken. Er is een hoek in de ruimte ingericht waar je mooie afbeelding in hout kunt branden. 

Materiaal en gereedschap: De houtafdeling beschikt over een klein magazijn. Hieruit is op beperkte schaal hout te koop voor een tweedehands prijsje. Verder hebben we een aantal verbruiksmaterialen te koop, zoals bijvoorbeeld houtlijm, schroeven, duveltjes, lamelo’s, schuurpapier. Vraag op de afdeling wat momenteel op voorraad is.

Houtbewerking Nijmegen | Hobbycentrum Nijmegen
Houtbewerking Nijmegen | Hobbycentrum Nijmegen