Werken met glas

Het werken met glas is de laatste jaren heel populair geworden en de deelnemers op deze afdeling maken met een groot enthousiasme de prachtigste werkstukken. 

Je kunt 3 verschillende technieken leren: glas in lood, taffany en glasfusen.

Glas-in-lood maken
Glas in lood ramen zie je vaak in kerken en oudere huizen. Maar op deze afdeling kun je zelf een mooi raam leren maken. Je begint met het leren glas snijden en het uittekenen van een ontwerp. Veel deelnemers doen inspiratie op bij elkaar, maar ook op internet zijn veel ontwerpen te vinden. Alle stukken glas moeten precies op maat gemaakt worden en als een puzzel in elkaar passen. Als laatste kun je de loodstrippen solderen

Tiffany
Tiffany lijkt een beetje op glas in lood, maar in plaats van lood werk je met koperband. Koperband is dunner materiaal en door dit materiaal kun je ook een 3 dimensioneel werkstuk maken. Je kunt met Tiffany raamhangers maken, maar ook waxinelichtjes of lampenkappen.

Glasfusen
Verschillende kleuren glas kun je aan elkaar smelten in een oven. Dat is glasfusen. Op deze manier kun je kleine oorbellen maken maar ook fruitschalen of kunstopbjecten. De begeleiders van de glasafdeling hebben veel voorbeelden en inspiratie. Dus als je even niet weet wat je wilt gaan maken, geen nood, zij helpen je vast en zeker aan een leuk idee om te gaan maken.

 

Materiaal en gereedschap: De meest courante glassoorten zijn op de afdeling te koop. Kleuren die we niet op voorraad hebben kun je natuurlijk ook ergens anders kopen.  Alle andere materialen zoals lood, koperband soldeer ed. zijn ook bij ons te koop. Gereedschap en machines zijn voldoende aanwezig en zijn vrij te gebruiken.

Glasfusen Nijmegen | Hobbycentrum Nijmegen