Doe je mee?

In het Hobbycentrum hebben we verschillende ruimtes waarin je naar hartenlust die hobby kunt uitvoeren waar jij je lekker bij voelt. Daarnaast is er alle ruimte om een goede kop koffie met elkaar te drinken. Want hobby-en doe je uiteraard niet alleen, maar gezellig samen.

Op dit moment hebben kun je meedoen met de volgende activiteiten:

Zentangle

Zentangle is ook wel bekend als doodle art of telefoon krabbelen. Zentangle is een tekentechniek, bestaande uit een patroon van kleine vormen en lijnen.

<lees meer>

Creatief allerlei

Tijdens deze activiteiten kun je van alles oppakken: ansichtkaarten maken, diamant painting, breien, mandala’s kleuren… er kan van alles.

<lees meer>

Werken met textiel

Werken met textiel is breed: je kunt kleding maken en repareren, patroontekenen, tassen, gordijnen of kussentjes maken.

<lees meer>

Werken met klei

Op onze keramiekafdeling vindt u mogelijkheden voor verschillende manieren om met klei te werken: boetseren en potten draaien bijvoorbeeld.

<lees meer>

Werken met glas

Het werken met glas is de laatste jaren heel populair geworden en de deelnemers op deze afdeling maken met een groot enthousiasme de prachtigste werkstukken.

<lees meer>

Hout bewerken

Er zijn elke dag meerdere begeleiders aanwezig op de houtafdeling die iedereen verwelkomen en alle deelnemers op weg helpen.

<lees meer>

Video bewerken

Video bewerken bestaat uit het opnemen van filmbeelden en daarna het monteren op de computer. Voor beide handelingen kun je terecht bij deze activiteit.

<lees meer>

Quilten en patchwork

Met patchen naai je verschillende lapjes stof aan elkaar, ze vormen samen de toplaag van de quilttop, een bijzondere handwerktechniek met prachtig resultaat.

<lees meer>

Tekenen en schilderen

De grote ruimte die bij HcN is gereserveerd voor tekenen en schilderen, heeft de vorm van een open atelier. Er zijn schildersezels, tafels en kunstboeken.

<lees meer>

Mozaïeken

Tegelstukken in alle kleuren van de regenboog liggen klaar voor het maken van mooie mozaïeken. Er worden tijdens deze activiteit verschillende werkstukken gemaakt.

<lees meer>

Edelsmeden

Hoe leuk zou het zijn als je kunt zeggen als je op een feestje kunt zeggen dat je het zilveren sieraad zelf hebt gemaakt? Tijdens het edelsmeden kun je dit leren en zelf een sieraad maken!

<lees meer>

Fiets onderhoud

Het is maar een kleine werkplaats in het hobbycentrum, maar sommigen vinden de kennis die ze er opdoen heel waardevol. en fiets onderhouden is niet moeilijk als je weet hoe het moet.

<lees meer>

Brei- en haakcafé

Breisters en haaksters komen iedere woensdag samen voor het uitwisselen van technieken, maar ook voor de gezelligheid en de koffie.

<lees meer>

Sieraden maken van kralen

Een ketting rijgen kan heel eenvoudig zijn, maar sommige technieken en patronen zijn zelf voor iemand met veel ervaring een hele uitdaging!

<lees meer>

Werken met metaal

Draaibank, freesbank, zetbank, boormachines, enz., bijna alles wat nodig is om metaal te bewerken is voorhanden.

<lees meer>

Beeldhouwen in steen

Van april tot oktober kun je bij ons beeldhouwen in steen. Na heel veel zagen, hakken, vijlen, schuren en polijsten kun je een ruwe steen bewerken tot kunstwerk.

<lees meer>

Korte workshops

Dit zijn activiteiten die niet elke week plaatsvinden, maar 1 keer of een paar keer duren. Tijdens de workshop wordt vaak een nieuwe techniek gepresenteerd. De workshops worden aangekondigd op het prikbord in het Hobbycentrum. Of bel even met de receptie, zij kunnen je precies vertellen welke workshops er op dit moment zijn.

<lees meer>

ICT hulp en reparatie

Jongeren van de Tarcisiusschool staan klaar om je te helpen met ICT vraagstukken. Ook de ICT docent van school is aanwezig om mee te helpen.

<lees meer>